Elektrifiering med Land rover

Elektrifiering med Land rover

Allt om vår mest innovativa drivlina hittills – PHEV. En unik kombination av bensin- och elkraft.

VAD ÄR PHEV?

Laddhybridfordon förkortas ofta till hybrid eller, för att särskilja dem från mildhybridfordon, PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle).

EFFEKT

EFFEKT

Genom att kombinera en förbränningsmotor med en elmotor, för optimal effektivitet och prestanda, ger en PHEV dig det bästa av båda tekniker.
FÖRFINAD

FÖRFINAD

I EV-läget (prioriterad eldrift) går PHEV praktiskt taget ljudlöst, och för att säkerställa optimal förfining sker övergången mellan bensinmotor och elmotor nästan omärkligt.
ELKRAFT

ELKRAFT

Hur du vill köra är upp till dig. Välj helt enkelt standardkörläget, som kombinerar bensin- och eldrift, eller satsa på ren eldrift i EV-läget (elbil).
KOMPROMISSLÖS

KOMPROMISSLÖS

I fråga om kompetens och prestanda är PHEV exakt och kompromisslös och fullt kapabel att hantera terrängsituationer som vadning eller djup snö.

Terrängkörning på allmän mark är förbjuden i Sverige, om inte ändamålet är för jord- eller skogsbruk.

SKA NÄSTA BIL VARA EN LADDHYBRID?

Att kunna köra på el är en vinst både för dig och miljön. En laddhybrid ger dig möjligheten att ta dig dit du ska utsläppsfritt, samtidigt som du njuter av en tystare körupplevelse. Hitta rätt elektrifierade Land Rover för dig idag.

SÅ LADDAR DU

Vare sig du är ute och kör eller parkerar hemma, så finns en rad olika laddningsalternativ som tillåter dig att ansluta din laddhybrid där du är.

PUBLIK LADDNING

PUBLIK LADDNING

Om du vill ladda din laddhybrid när du inte är hemma måste du använda publika laddstationer. Dessa finns på motorvägarnas servicestationer, på tankstationer och allmänna parkeringsplatser. Infotainmentsystemet i din bil kan visa tillgängliga laddstationer längs din rutt1.
SNABBARE LADDNING MED EN LADDBOX

SNABBARE LADDNING MED EN LADDBOX

Med en laddbox installerad i ditt hem kan en full laddning uppnås på så lite som 2,2 timmar2. Laddboxen bör monteras av vår samarbetspartner Bee, Sveriges ledande laddoperatör, på en lämplig plats och en tid som passar dig. Be din lokala Land Rover-återförsäljare om mer information.

ELEKTRISK BAKHJULSDRIFT

FÖRBRÄNNINGSMOTOR

Dessa laddhybrider har en förbränningsmotor och på bakaxeln en elmotor. Tillägget av en elmotor innebär att förbränningsmotorn kan kombinera exceptionella köregenskaper med ökad bränsleeffektivitet. När batteriets laddningsnivå är låg driver förbränningsmotorn framhjulen.
FÖRBRÄNNINGSMOTOR
HÖGVOLTSBATTERI
ELMOTOR/DRIVLINA
INTELLIGENT STYRENHET

ELEKTRISK FYRHJULSDRIFT

FÖRBRÄNNINGSMOTOR

I dessa laddhybrider kombineras en förbränningsmotor med en elmotor för ännu bättre körprestanda och ökad bränsleeffektivitet.
FÖRBRÄNNINGSMOTOR
HÖGVOLTSBATTERI
ELMOTOR/DRIVLINA
INTELLIGENT STYRENHET

TA ETT STEG NÄRMARE DIN NYA LADDHYBRID

RÄTT FINANSIERING

RÄTT FINANSIERING

Privatleasing, förmånsbil eller nybilsköpare? Det finns många olika sätt att finansiera din nya laddhybrid. Be om att få en offert på en gång!
KONTAKTA EN EXPERT

KONTAKTA EN EXPERT

Osäker på vilken laddhybrid som passar dig och din livsstil? Be våra kunniga återförsäljare om hjälp! Kontakta den som ligger dig närmast och få svar på alla dina frågor.

1Vadning kan endast ske när förbränningsmotorn är inkopplad.

2Vissa laddstationer kan kräva registrering eller en tariff med betalning per överförd enhet.

3Laddtider kan variera beroende på strömförsörjningen i ditt hem.

Lastutrymmet bak är reducerat på PHEV-modeller, kontakta din lokala återförsäljare för närmare information. Laddningsutrustning kan variera mellan olika marknader. Kontakta din lokala återförsäljare för mer information.